torsdag, juni 22, 2006

Zero Inbox



Det har varit mycket snack i blogosfären om det psykologiskt sköna i att ha en helt tom inbox, detta går ju att uppnå på en mängd olika sätt, en katalog för var kund osv. Men den absolut enklaste måste ändå vara Gina Triappani's metod med 3 mappar. Jag har tyvärr
  • ACTION (HANDLING)
  • HOLD (VÄNTA)
  • ARCHIVE (ARKIV)
Action/Handling
Här är allt som kräver en prestation av dig, vare sig det är något som du ska göra eller om det bara är att svara på mailet. Typ av meddelanden här kan vara ett mail om att du borde uppdatera hemsidan eller en kompis som du inte hört av på länge och du kanske vill skriva något längre mail till. Gå igenom ofta och flytta så fort det är avklarat.

Hold/Vänta
Mail som du kommer behöva gå tillbaka till inom de närmsta dagarna eller som du känner att det är viktigt att du har nära till hands. Gå igenom ganska ofta och kolla så att inget är glömt.

Archive/Arkiv
Ganska självförklarande, arkivet, här hamnar ALLT som är färdigt, som du känner att du nån gång kommer att behöva i framtiden. För det första så sparar vi allt för ofta onödiga mail, mail från kollegor om att de ska iväg och klippa håret eller liknande. Radera så mycket som möjligt! Om du precis som jag är van vid att jobba med mapp-system så kan tanken på en stor mapp med allt gammal kännas lite skrämmande men jag lovar, sökfunktionen är kung och hur ofta är det egentligen som man går tillbaks till att gammalt mail?